TN - En del af Hjertestarter-Netværket

TN - En del af Hjertestarter-Netværket

18. aug 2017 10:49
Hos TN tager vi den enkelte medarbejders helbred alvorligt og fået opsat en hjertestarter. Denne er opsat udenfor, så den er tilgængelig for alle.

 
Hvert år falder 3.500 mennesker om med et hjertestop uden for hospital i Danmark. Det er mennesker med børn, familier, kærester, kolleger og venner, og de vil efterlade tomrum

Når en person får hjertestop, begynder en kamp mod uret. De første minutter er livsvigtige. Og mange menneskeliv kan reddes, hvis du udnytter minutterne rigtigt: Ringer 1-1-2, starter hjertelungeredning og får hentet en hjertestarter.

Ved et hjertestop begynder hjertet som regel at flimre, fordi de elektriske signaler i hjertet løber løbsk. Det bevirker, at hjertet ikke længene kan pumpe blod og ilt rundt i kroppen.

Et elektrisk stød med en hjertestarter vil ofte kunne få hjertet til at slå igen. Og jo tidligere i forløbet stødet gives, jo større er chancen for, at personen overlever.

Chancen for succesfuld hjertestart falder med ca 10 procent pr. minut, så det vigtigste er, at du gør noget. Uden hjælp overlever personen ikke.

Foruden gennemgået førstehjælpskursus, har vi også fået opsat en hjertestarter, så vi hurtigt kan agerer i tilfælde af hjertestop.

Vi er samtidig blevet tilmeldt Hjertestarter-Netværket som gør at dem som færdes i området hurtigt kan benytte denne i tilfælde af en person har fået hjertestop.

 

-Vi har valgt at gøre en forskel.